Slide backgroundSUPER RADIO TAXI LEGNICA ZADZWOŃ 196-22SUPER RADIO TAXI LEGNICA ZADZWOŃ 196-26

O nas

facebook

Polityka prywatności oraz plików cookies

1. Informacje ogólne.

1. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
- Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
- Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
- Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www, obsługiwanego przez operatora hostingu.
2. Niniejsza Polityka jest dokumentem informacyjnym i nie zastępuje polityki bezpieczeństwa.
3. W zakresie danych, będących danymi osobowymi w świetnie przepisów o ochronie danych osobowych, administratorem danych jest Operator Serwisu.

2. Informacje w formularzach.

1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
4. Jeśli dane w formularzu umożliwiają identyfikację osoby fizycznej, to osoba taka ma prawdo do wglądu, modyfikacji i żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. Możliwe jednak, że będzie to powodowało brak dostępu do niektórych funkcji serwisu.
5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.
6. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi.

3. Informacja o plikach cookies.

1. Serwis korzysta z plików cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Pliki tego rodzaju zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu lub podmioty z nim współpracujące.
4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
- utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
- w celu zapamiętania składu koszyka użytkownika w sklepie internetowym,
- określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
5. W ramach serwisu internetowego  możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:
- "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
- pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu, pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,
- "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
- "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów, a także operatorów płatności.
9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: Google Prywatność i warunki

4. Logi serwera.

1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
- czas nadejścia zapytania,
- czas wysłania odpowiedzi,
- nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
- informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
- adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
- informacje o przeglądarce użytkownika,
- Informacje o adresie IP.
3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

5. Udostępnienie i powierzenie przetwarzania danych.

1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

6. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
2. W celu zarządzania ustawieniami cookies postępuj zgodnie z zaleceniami ustawień dla swojej przeglądarki.

7. Postanowienia ogólne.

  •  Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem strony internetowej https://superradiotaxi.pl/ jest Zrzeszenie Transportu Prywatnego w Legnicy, ul. Jacka Malczewskiego 1/3, 59-220 Legnica, woj. dolnośląskie, adres do doręczeń: jw., KRS: 0000072061, NIP: 6911073805, REGON: 001083034, adres poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. dalej „Administrator”.
  • W przypadku jakichkolwiek wątpliwości jak również z wnioskami dotyczącymi woli skorzystania z przysługujących Państwu praw, prosimy o kontakt z p. Dariuszem Augustynem na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
  • Państwa dane osobowe są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 2016, poz. 922) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
  • Podejmujemy również działania w celu jak najszybszego uzyskania pełnej zgodności naszych praktyk z postanowieniami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO / GDPR).
  • Dokładamy szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewniamy, że zbierane przez nas dane są:
    • przetwarzane zgodnie z prawem,
    • zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami.

8. Prawo do cofnięcia zgody, prawo kontroli, dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, prawo do przeniesienia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadrzędnego.

  • Zawiadamiamy, że przetwarzamy Państwa dane w celach realizacji usługi transportowej na podstawie Państwa dobrowolnej zgody. Zawiadamiamy, że zgoda ta może zostać cofnięta w dowolnym momencie.
  • Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania, a także prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie.
  • Wszystkie powyższe sprawy prosimy kierować do p. Dariusza Augustyna na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
  • Zawiadamiamy, że przysługuje Państwu również prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego. Obecnie jest nim Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych. Przepisy krajowe, których wejście w życie jest wymuszone zmianą prawa na poziomie europejskim (RODO) określą szczegółowo, kto będzie prawnym następcą GIODO.

Legnica 1 sierpnia.2018 r.


UCHWAŁA ZRZESZENIA TRANSPORTU PRYWATNEGO W LEGNICY


W związku z obowiązującym od 25 maja.2018 r.  Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych – RODO, w sprawie ochrony danych osobowych i w sprawie przepływu takich danych stwierdzamy, że przetwarzanie danych osobowych Klientów przez ZTP, ogranicza się tylko do niezbędnego zakresu, potrzebnego do realizacji zleconej usługi taksówkowej.

Dane osobowe to informacje o możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej i w naszym przypadku jako Administratora, dane jakie otrzymujemy od Klientów, to przeważnie numer telefonu – niezbędny do wysłania SMS oraz adres do podstawienia taksówki.
Okres przetwarzania tych danych przez ZTP wynika zwykle z okresu trwania Zlecenia, a także regulacji pozwalających zapewnić bieżące działanie Zrzeszenia np. rozpatrzenie ewentualnych reklamacji, dotyczących Zlecenia.

Główną podstawą prawną przetwarzania danych Klientów jest niezbędność ich przetwarzania w ramach realizacji usługi taksówkowej i dlatego zachodzi domniemanie dobrowolności wyrażenia zgody Klienta na przekazywanie swoich danych w momencie zamawiania Taksówki, jednak skutkiem niewyrażenia takiej zgody będzie, niestety brak możliwości złożenia zamówienia za pomocą Systemu Przyjmowania Zleceń.

Dane Klientów są zbierane wyłącznie w celu wykonania zamówionej usługi i w żaden sposób dalej tych danych się nie przetwarza.

Ponadto, hasło do panela administratora Systemu, w którym następuje archiwizacja zleceń do trzydziestu dni, jest zastrzeżone i dostępne tylko dla Prezesa ZTP, a potem dane są usuwane.
Natomiast system nagrywania rozmów jest niezbędny dla sprawności Dyspozytorni, ze względu na bezpieczeństwo usługi, sprawdzenie poprawności zlecenia w celu dokonania korekty oraz rozpatrzenie ewentualnej reklamacji. Także w tym przypadku zachowana jest ochrona danych, które nigdzie dalej nie są przekazywane, a po upływie 30 dni są automatycznie kasowane.

 

Wobec powyższego, a także za zgodą i pozytywną opinią Komisji Rewizyjnej Zarząd ZTP postanowił:
- wznowić – wyłączone od 25 maja 2018 r. - nagrywanie zleceń telefonicznych poprzez System Rejestrujący.
- zapoznać Dyspozytorki z Uchwałą Zarządu w sprawie RODO i zobowiązać je do przestrzegania ochrony danych osobowych Klientów m.in.: zakazać robienia zdjęć monitora, zrzutów ekranowych itp. oraz przekazywania danych osobom trzecim.
Jedynie w przypadku usługi z utrudnioną topografią i tylko za zgodą Klienta, można podać kierowcy numer telefonu do Klienta,
- na stronie internetowej Zrzeszenia, zamieścić informację w sprawie RODO, że zamówienie usługi taksówkowej traktujemy jako domniemanie wyrażenia dobrowolnej zgody na przekazanie nam swoich niezbędnych danych osobowych, których dalej nie przetwarzamy ani nie udostępniamy osobom trzecim.

 

 

Cennik taksówek osobowych
Za zajęcie miejsca i pierwszy przebyty odcinek drogi 8,00 zł
Taryfa 1 miejska, dzienna – w dni powszednie od 5.00 do 22.00 2,00 zł
Taryfa 2 miejska, noca – w dni powszednie od 22.00 do 5.00 3,00 zł
Taryfa 3 za 1 km w dni powszednie w godz od 5.00 do 22.00 4,00 zł
Taryfa 4 za 1 km w dni powszednie w godz od 22.00 do 5.00 6,00 zł
Zakupy: cena zakupów + 20,00 zł

 

Poniżej możesz obliczyć szacunkowy koszt i czas dojazdu. Poniższy kalkulator ma charakter orientacyjny i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów Kodeksy Cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych. Informacje umieszczone na stronie internetowej służą jedynie celom informacyjnym.

SUPER RADIO TAXI ZADZWOŃ 196-22 SUPER RADIO TAXI ZADZWOŃ 196-26

 

BEZPŁATNY DOJAZD NA TERENIE LEGNICY

kontakt

 

Zamawiaj taxi z telefonu jednym przyciskiem.

Pobierz naszą aplikację na urządenia z systemem Android:

play taxi1

static qr code without logo

NAJLEPSZA CENA W MIEŚCIE NA NASZE USŁUGI!

skoda

Wszystkie nasze usługi wykonywane są na najwyższym poziomie z zachowaniem wymogów bezpieczeństwa i gwarancją najwyższej jakości. Wybierając naszą ofertę, mogą Państwo liczyć na uczciwych i rzetelnych kierowców. Serdecznie zapraszamy do korzystania z oferty Super Radio Taxi.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Czym są cookies (ciasteczka)?

To niewielkie informacje, nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym (komputerze, laptopie, smartfonie), z którego korzystamy podczas przeglądania stron internetowych.

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2019  Zrzeszenie Transportu Prywatnego w Legnicy SUPER RADIO TAXI | tel. 196-26 | tel. 196-26 | Polityka prywatności |

Przewóz osób autami 4, 5, 6-ścioosobowymi , mini vanami i kombi, przewóz osób niepełnosprawnych, dowóz dzieci do szkoły, zakupy, uruchomienie auta, holowanie auta.